Bästa djurförsäkringar för hundar 2017

Sam Gilbert By Sam Gilbert

Vi har tittat på den senaste oberoende forskningen och undersökningarna av djurförsäkringar till hundar i Sverige för att kunna ge er kandidaterna för titeln Bästa Djurförsäkring för Hundar 2017. De är följande:

 1. Svedea (75 000kr)
 2. Moderna Dubbel veterinärvård (75 00kr)
 3. Svedea (50 000kr)
 4. Moderna Dubbel veterinärvård (50 000kr)
 5. Agria (120 000kr)
 6. Svedea (25 000kr)
 7. Agria (60 000kr)
 8. Agria (120 000kr)
 9. Sveland Hund Maximal (100 000kr)
 10. Moderna Enkel veterinärvård (25 000kr)

Hur vi kom fram till vår Topp 10-lista för hundförsäkringar

För att skapa denna lista granskade vi expertforskning i hundförsäkringars kvalitet i Sverige, istället för att jämföra priser på hundförsäkringar. Fortsätt läs för att lära dig mer om vår metodik, och varför billigast inte alltid är bäst när det kommer till djurförsäkringar för hundar.

"Bästa Hundförsäkring" inte alltid detsamma som "Billigaste Hundförsäkring"!

Många hundägare, som aldrig har köpt djurförsäkring förr, väljer förståeligt det billigaste priset de kan hitta. Medan denna metod lovar kortsiktigt besparande på kostnaden för hundförsäkringen, pris är inte detsamma som värde, och det kan leda till obehagliga överraskningar när det är dags att göra en skadeanmälan.

Jämföra "billigast" med "bästa"

Till exempel, Moderna Enkel veterinär vård djurförsäkring är tillgänglig för hundar till priset av så lite som 1596kr om året. Men den ger endast 25 000kr till täckandet av veterinärkostnader – vilket inte är tillräckligt för att behandla en hund för ett allvarligt tillstånd så som patellaluxation. Moderna Enkel veterinärvård kommer heller inte täcka CT eller MR-röntgen, eller betala för receptbelagda mediciner förskrivna av din veterinär. Dessutom, för att få detta pris krävs det en självrisk på 25 %. (Självrisk är summan som hundägaren är skyldig att betala mot alla skadeanmälningar den gör på sin djurförsäkring).

I kontrast, omfattande hundförsäkringar från företag som Svedea, Sveland and Agria, erbjuder 75 000kr, 100 000kr and 120 000kr respektive för veterinäravgifter. De inkluderar också täckning för CT och MR-röntgen, receptbelagda mediciner, så väl som kostnader för avlivning, obduktion och kremering.

Ett hundförsäkringsföretag, Svedea, täcker även hundar med befintligt medicinskt tillstånd.

Vad gör en bra hundförsäkringspolicy?

Det är dessa aspekter av hundförsäkring som oberoende granskare har i åtanke när de sammanställer deras forskning om de bästa hundförsäkringarna.

I maj 2016 bestämde sig Konsumenternas Försäkringsbyrå för att hitta "De bästa djurförsäkringarna på marknaden" genom att, på detaljnivå, se över alla 21 djurförsäkringar tillgängliga i Sverige. De granskade de följande aspekterna och gav varje försäkring betyg på en skala av 5:

 • Veterinärvårdstäckning för hundar
 • Livförsäkringstäckning
 • Självrisk
 • Begränsningar

Samtidigt, har hemsidan hund-försäkring.se betygsatt olika hundförsäkringsföretag på kostnad, försäkringsbelopp och täckning.

Vi kombinerade dessa betyg för att skapa vår Topp 10.

Hur mycket kostar försäkring på hund?

Enligt data från Svenska Försäkring och hemsidan petinsurancequotes.com, är genomsnittet på en årspremie för djurförsäkring betald av svenska hundägare 5 789kr.

Emellertid är det möjligt att du betalar mer eller mindre än den summan, baserat på följande faktorer:

 • Beloppet för veterinärräkningar som är täckt av försäkringen
 • Vilken självrisk du väljer
 • Huruvida din hund är kastrerad
 • Huruvida du är medlem i en uppfödarklubb eller kennelklubb

Till exempel, att försäkra en kastrerad 1 år gammal mops med Modern Enkel veterinärvård skulle kosta endast 1 595kr om året, med en självrisk på 25 %.

Men för att försäkra samma hund med Svedea (50 000kr) skulle det kosta 6 261kr per år med en 15 % självrisk.

This article was independently written by Bought By Many. We were not paid to write it, but we may receive commission for sales that result from you clicking on a link to one of our partners.

Related Offers